Over Harmen

Harmen van der Meulen
Mijn naam is Harmen (Marten) van der Meulen, geboren op 27 april 1984 in Enschede en getogen in Hengelo. In 2002 ging ik in Amsterdam wonen om daar sociologie te studeren. Tijdens die studie en na het afronden ervan werkte ik (voornamelijk) voor Folia, het (toenmalige) tijdschrift van de Hogeschool en Universiteit van Amsterdam, waar ik begon als leerling-redacteur, een jaartje columnist was en eindigde als eindredacteur. Vervolgens studeerde ik humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht, een driejarige master die ik afrondde in augustus 2019 met een scriptie over het humanisme van de schrijver James Baldwin. Tijdens deze studie liep ik enkele maanden stage bij De Groene Amsterdammer.

Tegenwoordig woon ik in Utrecht, en werk ik als freelance journalist. Ik schrijf het liefst over zaken van maatschappelijk belang, zoals zorg, (sociale) wetenschap, (actief) burgerschap en onderwijs, maar ook over andere waardevolle zaken, zoals theater, literatuur en wielrennen. Interviews, boekrecensies, columns, reportages, achtergrondartikelen, opiniestukken en soms zelfs een essay; geen journalistiek genre wordt door mij geschuwd. Door mijn universitaire studies ben ik theoretisch breed onderlegd, in zowel sociale wetenschap als filosofie, wat naar mijn idee een goede ondergrond vormt voor de journalistiek die ik wil bedrijven: diepgravend, integer, met oog voor mens, wereld en maatschappij.

Heeft u een schrijver nodig, of een scherpe eindredacteur? Neem vrijblijvend contact op via mail (harmenvdmATgmail.com), telefoon (nul zes 1186 7962) of via het contactformulier.